©

 

Mijn stamboom

 

De stamboom waartoe ik behoor kan je hierna terugvinden. Tot op vandaag reikt deze, ononderbroken, tot 1580 en brengt ons terug naar Wetteren.

 

Het samenstellen van deze stamboom vraagt geduld en veel zoekwerk. Hij is dus met andere woorden, in stukjes en brokjes, gegroeid tot één aansluitend geheel. Behoorlijk wat informatie heb ik via stambomen van andere families, waar één of meer naamgenoten in voorkomen, kunnen gebruiken om tot het huidige resultaat te komen.

 

Aangezien er ondertussen al heel wat generaties bekend zijn, ikzelf ben de 13de generatie vanaf de mij eerst bekende rechtstreekse voorouder, kan je de lange opsomming van gegevens hier bekijken.

 

Zoals mijn stamboom er nu uitziet zijn er drie gemeenten die van belang zijn namelijk Wetteren, Zaffelare en Kluizen. Op onderstaande kaart geef ik een ruwe schets van de "zwerftocht" die mijn familie gemaakt heeft sinds 1580.

 

Petrus (Pieter) Polfliet werd in 1686 in Zaffelare geboren, zijn vader Joannes werd 40 jaar eerder in Zeveneken geboren. Beide gemeenten zijn nu onderdeel van Lochristi, bij uitbreiding mogen we dus stellen dat onze familie sinds 1646 in die regio aanwezig was en nog altijd is.

 

Drie belangrijke tijdstippen in onze familie zijn 1580 met de geboorte van Jan Polfliet in Wetteren, 1677 met het huwelijk van Petrus in Zaffelare en 1893 met het huwelijk van Ferdinand in Kluizen.

 

Ik neem er graag nog 1911 bij, het jaar waarin mijn familie het erf betrekt en dat voor mij tot op vandaag nog heel tastbaar is.

 

        
©